Üdvözüljük az ICT-DRV projektben

Célunk, hogy ahivatásos gépjármuvezetok képzettségét a változó munkakörülmények mellett a legaktuálisabb szinten tartsuk multimédia eszközök oktatásba való bevonásával.

Az Európai Uniós projekt idotartama: 2010. december – 2015. május

Az ICT-DRV projekt konzorcium –szervezetek, amelyek hivatásos gépjármuvezeto képzésekkel foglalkoznak- abból a célból jött létre, hogy feltárjuk a technológia alapú oktatás lehetoségeit és kihívásait a kezdo gépjármuvezetok és a hivatásos gépjármuvezetok idoszakos képzésében.  A legfontosabb a projekt szempontjából a számítógép (CBT) –és szimulátor-alapú (SBT) oktatás alkalmazásának lehetoségei a hivatásos gépjármuvezetok szakképzésében.

A 2003/59/EK irányelv és az Európai Képesítési Keretrendszer (EQF) projektünk legfontosabbalapja. Az a célunk, hogy minoségi standardokat alkalmazzunk, kifejlesszünk kísérleti mintaprogramokat, valamint meghatározzunk követelményeket készségekre vonatkozóan (kompetencia) azokkal az oktatókkal szemben, akik a hivatásos gépjármuvezetok szakképzésébe a minoségi számítógép –és szimulátor alapú képzések integrációjában részt vesznek. Továbbá feltárjuk a projektben résztvevo tagországokban a technológia-alapú képzések jelenlegi helyzetét a hivatásos gépjármuvezetok kezdo - és idoszakos képzésében, valamint ajánlásokat fogalmazunk meg a technológia alapú képzés ésszeru integrációjával kapcsolatban a 2003/59/EK irányelvnek megfeleloen.

Az ICT-DRV projekt résztvevoi szakképzo szervezetek, közintézmények, hatóságok, CBT/SBT-fejlesztok, kutatók, akik a technológia-alapú oktatás területén kutatnak, és nem utolsósorban hivatásos gépjármuvezetok. 

Latest News

Final ICT-DRV project publication published

The ICT-DRV partners proudly...

4th and final ICT-DRV newsletter published

The final ICT-DRV newsletter...

ICT-DRV and Metalog realise workshop at transport logistics fair in Munich

On May 6th 2015 the projects...

Your input is needed:

We are continuously looking for professional drivers, employers, trainers, representatives of social partners or public/competent bodies in order to get your feedback or input on different aspects of our projects work.